7/05/2011

4th of july

Noyrasti myonnan, etten oo jaksanu kirjottaa tanne vahhaan aikaan ihan tietosesti. Oon yrittany pittaa paperisen paivakirjani ajan tasalla, ja ei oo sen lisaks oikeen ollu aikaa kirjottaa konneella mittaan kehittavvaa. Anyway, paivia on jalella viela melkeen 30, ja paljon on tapahtumatta!

Aattelin, etta listaa tahan jottain hauskaa erilaista, mita oon huomannu nytte 2 viikon aikana.
1. Elaimet! Taalla on pesukarhuja, haisunaatia, valkohantapeuroja, kolibreja, majavia, murmeleita, kojootteja, isoja haukkoja ja lista jatkuu! Enka oo ikina tullu aatelleeks, etta etelan osavaltioissa ellaa alligaattoreita ja lannemmassa tiikereita (kai o_o). Niin ja tulikarpasia!
2. Ilmasto. Taalla on kostee, kuuma, myrskyaa ussein, tornado varotuksia ja kaikki on aina ihan kauhuissaan ajatuksesta, etta pittais asua Suomessa meian ilmaston takia.
3. Ruoka. Paljon sokeria ja rasvaa, siirappia, hamppareita, hodareita, muroja, moni syo vaan ravintoloissa, eika kokkaa kotona ollenkaa. McDonaldsissa en oo viela kayny, mutta tahon kylla kaya! Nain painajaista siita, etta hostisa kerto aamiaiseks olevan kahta erilaista jaateloa, joittenka valissa on siirappia........
4. Perhe. Kaikki roikkuu kaikissa kiinni ja pussailee, soittaa puhelimella kokoajan jollekki, perheenjasenista on valokuvia kaikkialla, ja elama oikeesti pyorii toisten ihmisten ymparilla. Ihan ku jossain Italiassa. Jopa minaki tiian jo ketka tykkaa ja kenesta ja mitenka ihmiset on tavannu keskenasa jne. :D
5.Talojen koristelu. Huuuuh yksilla on tajuttoman iso pomppulinna pihallasa, yhella on pelkastaan niita kilisyttimia roikkumassa terassilla, jotka kilisee tuulessa (en muista mikska niita kututaan!), yhella miehella on sen koko iso etupiha ihan taynna puutarhakoristeita ja kaikilla on amerikanlippuja kaikkialla! Joko lippusalossa, roikkumassa puolikkaan ympyran muodossa terassilla jne.
6.Yhtalaisyydet Japanin kanssa. Tulikarpasia, riippuvat liikennevalot, kosteeta, kuumaa, 7 eleveneja(samoja kauppoja on kylla usseita), puut ja kukkulat on samanlaisia,  ei kerrostaloja tallee pienemmissa kaupungeissa ja taalla on halpaa♥ Niin ja taalla syodaan myos kolme kertaa paivassa.
7. Hintataso. Hihii taallon halpaa ku missa. Toki jos mennee johonki merkkivaatekauppaan, hinta on sammaa ku meilla, mutta muuten ruoka, juomat, vaatteet, elektroniikka, huonekalut, kaikki on paljon halvempaa!
8. Kanavat telkkarissa. Selasin tokana iltana ekat 120 kanavaa ja kyllastyin, ja katoin eilen ku hostisa selas ekat 317, eika loppua nakyny :~D Yhella kanavalla kerrotaan vaan saasta, toinen on matkailusta, toisella pyorii vaan jottain metsastysohjelmia, pelkkaa autourheilua ja toisella pelkkia tosi vanhoja sarjoja. Voi sannoo, etta (lahes) kaikki amerikkalaiset sarjat mita meilla pyorii telkkarissa, pyorii talla hetkella myos taalla (+ne miljoona muuta ohjelmaa).
9. Oman osavaltion ja Yhysvaltojen fanittaminen. Jokasella on Ohio tai Amerikka paitoja, lippiksia, huiveja, kenkia, voita, pompuloita, ihan mita vaan:D
10. Itsenaisyyspaivaa oikeesti juhlitaan. Juhliminen alotettiin jo perjantaina (kaytiin kattoon Columbuksessa ilotulituksia!), vaikka vasta tannaan on varsinainen independence day.

Ei muuta ku Happy 4th of July!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti